Kokend water van de kraan

Als u niet op de markt bent voor een nieuwe boiler, kunt u water van de kraan koken. Het is een eenvoudig proces en een kokende waterkraan kan direct onder uw gootsteen worden geïnstalleerd. De meeste wastafels hebben een elektrische uitlaat en hete en koude waterleidingen. Veel kokende watertappen kunnen zelf worden geïnstalleerd en de meeste fabrikanten beweren dat installatie eenvoudig en veilig is. Hieronder staan hieronder enkele voordelen van kokend water van de kraan.

Een standaardmethode voor kokend water is om het aan een rollende kook te brengen, af te koelen en te gebruiken. Koken gedurende minstens een minuut doodt water over water. Andere richtlijnen suggereren voor langere tijd kokend water. Deze extra tijd verhoogt echter het stroomverbruik en veiligheidsproblemen. Daarom is het het beste om de aanbevolen tijd te volgen, die hieronder wordt vermeld. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw water de juiste temperatuur heeft en veilig is om te drinken.

Chemische desinfectiemiddelen kunnen na het koken ook aan het water worden toegevoegd. Deze zijn effectief in het doden van de meest voorkomende ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Chemische desinfectiemiddelen zijn echter minder effectief dan koken en kunnen geen bacteriën vernietigen die bestand zijn tegen hen. Chloordioxidetabletten kunnen cryptosporidium doden, maar moeten worden toegepast volgens de instructies van fabrikanten. Ze zullen de minerale afzettingen en chemische onzuiverheden in uw water echter niet verwijderen.